Boek Impressive
Repro Hermans

Relatie:

Repro Wim Hermans produceert geëtste magnesium en gegraveerde messing platen. Klanten van Repro Hermans zijn o.a. afkomstig uit de grafische industrie (folie-, preeg-, etiketten- en boekdruk), boekbind- en leerindustrie. Repro Hermans en Rob der Loos Ontwerper zijn de initiators van Impressive. 

De vraag

Ontwikkel een bijzonder boek waarin alle druktechnieken verzameld zijn en als inspiratiebron gaat werken voor makers van drukwerk en opdrachtgevers in de verpakkingsindustrie.

Onze aanpak

Samen met ontwerper Rob van der Loos kregen we de vrije hand om op een creatieve en innovatieve wijze te laten zien wat er mogelijk is met druktechnieken als folie en pregen. Het concept: op elke spread is een tegenstelling te zien, te voelen of te ruiken. Rob van der Loos heeft het concept omarmd en verder uitgewerkt.

Het resultaat

Impressive is een heel bijzonder boek waarin alle druktechnieken verzameld zijn. Het is nu al een monument in de grafische sector. Het boek is voor makers van drukwerk, opdrachtgevers en ontwerpers, een bron van inspiratie. Samen met een select gezelschap grafische bedrijven ontstond dit verbazingwekkende resultaat.

Gebruikte technieken

Offsetdruk Offsetdruk over foliedruk
Persvernis UV-lack
Foliedruk Goudbronzen
Pregen Scratch and Sniff
Cacheren Stansen
Wire-O-bindtechniek  
 
Terug naar overzicht
Top