Paraat Scholen
Naam/logo 

Relatie:

Paraat Scholen is ontstaan uit de organisaties Reflexis, Essentius en LIMA en vormen zij de onderwijskoepel voor 29 basisscholen in Oost-Gelderland.

Het logo

Paraat, een naam die staat
In de naam Paraat ligt een veelheid van waarden opgeslagen: de dynamiek van klaar staan, voorbereid zijn en de kwaliteit van kennis paraat hebben, klaar om te ondersteunen. Het is bovendien een ‘stevige’ naam: kort, krachtig en kernachtig. Maar ook nuchter en puur, passend bij de cultuur van de Achterhoek. Een woord bovendien dat goed te onthouden en makkelijk te schrijven is.

Een krachtig beeldmerk
Het beeldmerk is een gestileerde vorm van de raat, waarin de zeshoekige hexagon bekend staat als een zeer krachtige, efficiënte en stabiele vorm. In het beeldmerk vormen drie onderdelen samen één geheel. Zo symboliseren zij in hun eenheid de fusie van de drie stichtingen en creëren ze tegelijk met hun open uiteinden een toegankelijk netwerk.

De kleuren magenta en paars zijn eigentijds en ademen frisheid. Het lettertype Futura straalt dynamiek en openheid uit, maar ook eenheid en nuchterheid

Een zin die zoveel zegt
De nieuwe identiteit krijgt nog meer waarde door de onderregel: Altijd in ontwikkeling. Een korte zin, die beknopt zegt waar het om draait. Want de nieuwe organisatie richt zich voortdurend op de ontwikkeling van leerlingen, leerkrachten, schoolleiding en leermethodieken. En uiteraard op het sterk houden van de eigen koepel.

Praktisch toepasbaar
Het nieuwe beeldmerk is goed toepasbaar in verschillende uitvoeringen. Zowel groot als klein – bijvoorbeeld als toevoeging op briefpapier van de aangesloten scholen. Het kan in meer kleuren, diapositief en zwart worden uitgevoerd – belangrijk wanneer bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt kan worden van meerkleurendruk.

Naar website: paraatscholenToegepaste middelen:

• identiteitsonderzoek d.m.v. telefonische enquete
• Kernwaardenonderzoek
• Ontwikkeling beeld- en woordmerk
• Uitnodigingen
• Give away
• Presentatiemiddelen (powerpoint en website)

Terug naar overzicht
Top