PM Komponenten
Beurs

Relatie

PM Komponenten is de Nederlandse dochteronderneming van Phoenix Mecano AG, een Zwitserse onderneming die haar kwaliteitsproducten wereldwijd verkoopt in de elektrotechnische en mechanische branche.

De vraag

PM Komponenten heeft er dit jaar bewust voor gekozen om niet naar de Electronics & Automation beurs te gaan, wat wel gebruikelijk is in de elektronica branche. Aan Sterk! de vraag; bedenk een ‘ludieke’ campagne/mailing om onze klanten te laten weten dat PM Komponenten dit jaar niet aanwezig zal zijn op de beurs, maar kiest voor een persoonlijke aanpak.

Het Resultaat

Geen beurs maar portemonnee met inhoud. PM Komponenten biedt haar relaties een alternatieve beurs aan. Letterlijk, in de vorm van een portemonnee met inhoud. In de portemonnee zit 'fake' briefgeld waarop de producten van het bedrijf worden uitgelicht. Daarbij zit het traditionele 'boodschappenbriefje' met daarop de uitleg waarom het niet op de vakbeurs aanwezig is. Tevens zit in de portemonnee een 'premium card' waarop een unieke code staat voor de klant. Deze kan via een speciale website inloggen met zijn unieke code. Via de website kan de klant een afspraak maken met PM Komponenten, waarbij hij kan aangeven waar zijn interesses liggen. Op deze manier kan PM Komponenten laten zien wat de meerwaarde is van advies op maat en op een tijdstip dat het de klant uitkomt.

Toegepaste middelen

mailing (portemonnee)
website
premiumcard
persbericht
gadget (na gesprek) + bedankkaartje

Terug naar overzicht
Top